بسته بندی محصولات و مواد غذایی

معرفی دستگاه بسته بندی نبات

بسته بندی مواد غذایی پیشینه دیرینه ای دارد که همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بسته بندی ها انواع مختلف، خاص دارند. با توجه به نوع محصول، مشتری، سطح طبقات اجتماعی و فرهنگی و سنت ها می توان طراح یک بسته بندی را طراحی کرد. در این مقاله میخواهیم به طراحی بسته بندی نبات بپردازیم که یکی از مهم ترین و شکیل ترین نوع بسته بندی ها را در بازار به خود اخصاص داده است. برای مطالعه ی اصول و نکات مهم در طراحی بسته بندی نبات تا پایان مقاله همراه ما باشید

انواع نبات

نبات ها برای مصارف و سلایق متفاوت مدل های مختلفی دارند. که نبات های شاخه ای، سنگی، سنتی قهوه ای و غیره از مشهورترین و پرکاربردترین نوع نبات های شاخه ای و چوبی می باشند.

طراحی بسته بندی نبات

در طراحی بسته بندی نبات معیار هایی که همیشه طراحان حرفه ای در نظر میگیرند. الگو و سبک طراحی، نوع، شکل و چهار چوب بسته بندی نبات است. اگر دقت کرده باشید طراحی بسته بندی های نبات با طرح های سنتی، طرح های خاتم، و اسم برند و شرکت تولید کننده بصورت نوشته هایی به سبک سنتی، اسلیمی و یا نستعلیق هستند.

این نوع سبک طراحی را در نمونه های بسته بندی زعفران، گز، سوهان، پشمک و سایر خوراکی هایی که بعنوان سوغاتی و نماد و سمبل یک منطقه یا ناحیه است را می توان به وفور مشاهده کرد. بسته بندی ها را در ابعاد مختلف بسته به وزن مورد نظر طراحی کرده، قالب و برش میزنند.

رنگ بندی در طراحی بسته بندی نبات

معمولا رنگ هایی که در طراحی بسته بندی ارائه می شوند. ارتباط مستقیمی با رنگ محصولی که فروخته می شود دارد. در طراحی بسته بندی زعفران، بسته بندی ادویه، سبزی جات و همچنین طراحی بسته بندی نبات رنگ هایی مایل و یا وابسته به آن مورد استفاده قرار میگیرد.

یا طرح هایی که سبک هنری و ذوق و سلیقه مشتری را جلب نماید تا انگیزه کافی را به مشتری جهت خرید محصول بدهد. اگر از طرح های اسلیمی، مینیاتوری، خاتم و تذهیبی استفاده می کنید. این نمونه ها خود از ترکیب رنگ های بی نظیری برخوردارند و در کمتر مواردی نیاز به تغییر رنگ دارند. اما اگر طراحی به صورت دستی و متفاوت میخواهد ارائه شود. سعی کنید رنگ های زرد، نارنجی، قرمز و سفید در ترکیب طراحی بسته بندی نبات بیشتر به چشم آید. اینکار باعث می شود اصل جنس و نوع محصول برای مخاطب خوشایند تر باشد.

رنگ بندی در طراحی بسته بندی

جنس بسته بندی نبات

معمولا جنس بسته بندی نبات از نوع کارتن و قسمتی از طرح جنس پلاستیک است. قسمت شفاف طرح برای مشاهده نوع و کیفیت نبات تعبیه شده است. نبات معمولا به عنوان سوغات محبوب و مشهور در خراسان معرفی شده است.

بهترین نمونه های بسته بندی را می توانید در این راستا ببینید. سعی کنید در طراحی مواد تشکیل دهنده، مجوزهای بهداشتی، تاریخ مصرف و سایر موارد ضروری که یک محصول و مواد غذایی باید داشته باشد را در قسمتی درج شود که زیبایی طرح حفظ گردد. میتوان در قسمت پشت جعبه یا یکی از ابعاد بسته بندی که در دید ویترینی محصول نیست را مورد استفاده قرار دهید.

فونت های بسته بندی نبات

فونت ها هر چه ساده تر و خوانا تر باشند بهتر است. هر توضیح و نوشتار ستون و ترتیب خاص خود را داشته باشد. نوشته ها در هم و با فونت های متفاوت نوشته نشود. میتوان برای فونت اسم کالا فونت هایی که قبلا گفته شد. را استفاده کرد و یا اسامی را به حالات شکسته و طراحی های دستی ایجاد نمود.

در حالت کلی نوشته باید بگونه ای باشد که مخاطب در اولین نگاه نام محصول را ببیند. و بتواند به راحتی بخواند و توضیحات نیز با فونت ریزتر نسبت به نام کالا با کادر های مشخص نوشته و جایگزاری شود.

معرفی دستگاه های بسته بندی نبات

دستگاه دوخت :

برای بسته بندی نبات از انواع دستگاه های دوخت دستی ، دوخت پدالی و دوخت ریلی می توان استفاده کرد.در انتخاب نوع دستگاه مناسب عواملی همچون تعداد تیراژ روزانه ، تعداد نیروی انسانی و نوع کاربری نقش بسیار مهمی دارند.جهت چاپ تاریخ تولید ، تاریخ انقضا و یا قیمت محصول ، هم می توان از دستگاه تاریخ زن به همراه یکی از دستگاه های دوخت  استفاده نمود. و هم دستگاه دوخت ریلی با تاریخ زن را تهیه نمود.

دستگاه شیرینگ :

در این روش ابتدا نبات ها به صورت دستی در داخل جعبه و یا ظرف جای می گیرند و سپس در داخل دستگاه شیرینگ قرار گرفته و جعبه به اصطلاح شرینک می شود (یک لایه نایلون شرینک دور آن را می پوشاند) و بسته بندی به این شکل انجام می شود.

برای اطلاع از قیمت شیرینگ تونلی ویستا پک کافی است با تلفن 09123798626 تماس بگیرید.

دستگاه پرکن توزین دار نیمه اتوماتیک :

در این روش نبات ها را وارد مخزن دستگاه می کنید (برای وارد کردن نبات ها به داخل مخزن یا می توان از بالابر استفاده کرد و یا به صورت دستی این کار را انجام داد) سپس نبات ها توسط ترازو وزن می شوند. و در داخل کیسه ای که توسط شخصی زیر مخزن نگه داشته می شود پر می شوند و در نهایت با استفاده از دستگاه دوخت سر کیسه را دوخت می زنید. دستگاه دوخت پیشنهاد شده در این روش بسته بندی دستگاه دوخت ریلی عمودی با تاریخ زن می باشد.

دستگاه مورد نیاز برای بسته بندی نبات

دستگاه پیلوپک :

شیوه ی اتوماتیک و سریعتر در بسته بندی انواع نبات نی دار و شاخه ای (البته به صورت تک دانه ای) با استفاده از دستگاه تمام اتوماتیک پیلوپک انجام می شود.این نوع ماشین در کارخانه های بزرگ و با تیراژ تولید بالا قابل استفاده می باشد.در این روش نبات ها به صورت تک تک باید وارد دستگاه و بسته بندی شوند.

دستگاه پرکن اتوماتیک توزین دار :

در بسته بندی نبات ها داخل یک کیسه می توان از شیوه اتوماتیک بسته بندی توسط دستگاه پرکن توزین دار ، استفاده کرد.به این صورت که نبات ها داخل مخزن دستگاه قرار گرفته و به وسیله ی ترازوی به کار رفته در دستگاه توزین می شوند. و وارد کیسه ای که توسط همین دستگاه پرکن دوخت می خورد شده و به ترتیب سر کیسه ها دوخته و کات شده و از چرخه ی بسته بندی خارج می شوند.

 

کلام آخر

همانطور که گفته شد بسته بندی مواد غذایی پیشینه دیرینه ای دارد که همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بسته بندی ها انواع مختلفی دارند. با توجه به نوع محصول، مشتری، سطح طبقات اجتماعی و فرهنگی و سنت ها می توان طراح یک بسته بندی را طراحی کرد .امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی و لازم را به دست آورده باشید.صنایع بسته بندی ویستا پک با برند vista pack تولید کننده و عرضه کننده ماشین آلات صنایع غذایی و بسته بندی می باشد. ویستا پک بی نظیر در صنایع بسته بندی کشور.

صنایع بسته بندی ویستا پک با برند VISTA PACK با ۱۵ سال تجربه پرافتخار و بکارگیری نیروی متخصص و کارآمد، دقیق ترین و متمایز ترین عرضه کننده دستگاه بسته بندی در ایران می باشد.
برای اطلاع از قیمت ماشین آلات بسته بندی ما با تلفن ۰۹۱۲۳۷۹۸۶۲۶ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا