دستگاه وکیوم بسته بندی صنعتی رومیزی
تخم مرغ سلول نطفهٔ ماده و به شکل بیضی است که از نظر زیست شناختی برای تولید مثل گذارده میشود. و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد. روند ایجاد یک تخم مرغ ۲۵ ساعت به طول میانجامد و به همین دلیل یک مرغ میتواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد. جرم تخممرغ بهطور میانگین و بدون احتساب پوستهٔ آن، ۵۸ گرم است.
پوست تخم مرغ حدود نیم میلیمتر ضخامت دارد و ۹۰ درصد آن از کلسیم کربنات تشکیل شدهاست. رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ مربوط میشود و معمولاً سفید یا قهوهای است.امروزه با توجه به اهمیت تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی پرکاربرد و شکننده بودنش در حمل و نقل ،حاصبان این صنعت به بسته بندی تخم مرغ رو آورده اند. در زیر شما را مختصری با بسته بندی تخم مرغ اشنا خواهیم کرد.
مزایا و معایب تخم مرغ
تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخممرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ مورد نیاز بدن را داراست .و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخممرغ را پروتئین تشکیل میدهد. یک عدد تخممرغ، ۳ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک زن بالغ را تأمین میکند. تخم مرغ، بیشتر ویتامینهای موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبر غذایی است.۱۰٬۸ درصد تخم مرغ را چربی تشکیل میدهد. که در زرده آن وجود دارد و کمتر از ۰٬۰۵ درصد آن در سفیده موجود است.
کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ میباشند و برای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروریاند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلولهای بدن را حفظ میکند.. همچنین به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست میشوند. تخم مرغ یک ترکیب غنی شده و گرانبهاست که خداوند آن را آماده و مهیا برای بشر فرستاده است .تخم مرغ بدون هیچ گونه افزودنی و یا وجود مواد مجاز و غیرمجاز درون آن، یکی از سالم ترین و بکرترین مواد غذایی طبیعی و مطمئن برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروه های سنی متفاوت می باشد.
از سوی دیگر قیمت مناسب، طبخ آسان و سریع، در دسترس بودن آن، همه و همه از فاکتورهایی است که تخم مرغ را متمایز از بسیاری موارد غذایی می کند. همچنین چون پروتئین تخم مرغ یک پروتئین کامل و قابل جذب و از طرفی دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است همیشه به عنوان یک مکمل برای بسیاری از مواد غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. تخم مرغ علاوه برخواص غذایی که دارد، خواص زیادی برای پوست هم دارد. سفیده تخم مرغ یک بوتاکس طبیعی است و از آن میتوان برای جوانسازی پوست صورت و بدن استفاده کرد.. از تخم مرغ میتوان ماسکهای طبیعی بسیاری برای از بین بردن چین و چروک صورت و همچنین سفت کردن پوست درست کرد. تخم مرغ مضراتی هم دارد، مداومت و مصرف زیاد تخم مرغ باعث تولید سنگ و تیرگی پوست میشود. مصرف زرده تخم مرغ خام برای معده مضر است. زیاد پختن و سفت شدن تخم مرغ باعث سختی هضم آن میشود و حتی باعث درد شکم می شود.
پروش مرغ
پرورش موفق مرغ ، شامل دانستن و رعایت صدها نکته است.کار یک مرغدار پرورش دهنده مرغ گوشتی، کاری دشوار است.
پرفسور Tom Tabler استاد مرغداری دانشگاه ایالتی می سی سی پی می گوید : در بالای فهرست عوامل موفقیت در مرغداری، این قرار دارد که شما باید خودتان را برای یک کار 24 ساعته در 7 روز هفته آماده کنید ، مسئولیت آن را بپذیرید و به انجام آن متعهد شوید و اضافه می کند..
من، هم تکنسین خدمات مرغداری، و هم مرغدار بوده ام و هر روز از 5 بامداد تا 10:30 شب در مرغداری به سر می بردم. جوجه ها مراقبت هر روزه می خواهند، و شما باید خودت را برای مراقبت دایمی از آنها متعهد کنید. مرغداران موفق افرادی پرکار و سخت کوش هستند، به جزئیات توجه می کنند، و عملاً مانند دربان پاکیزگی و بهداشت هستند. نکات عمده ای که متخصصان مرغداری به آن ها اشاره میکنند در زیر آمده است.
توجه به جزئیات: یک مرغدار خوب هنر نگاه کردن و تشخیص، دارد. سالن های مرغداری اش را می شناسد و می داند کدام سالن دردسرساز است. دستگاه ها را می شناسد و از کار آن ها سردر می آورد. تنها به کنترل کامپیوتری اکتفا نمی کند. و نشانه هایی را که نشانه های خوبی نیستند می بیند. زمان زیادی در سالن ها می گذراند و می کوشد مرغ هایش را بفهمد. سلامتی آن ها و عواملی که به آنها استرس می دهند و به سلامتی آن ها آسیب می زنند را تشخیص می دهد. روی یک صندلی بنشینید، نگاه کنید و یاد بگیرید که هوای سالن زیاد گرم ، یا زیاد سرد است؟ رفتار مرغ ها چگونه است؟ آیا خوراک و آب در دسترشان هست؟ اگر شما به اندازه کافی آن ها را نگاه کنید پی میبرید که خوشحال هستند یا نه. مرغ ها به شما خواهند گفت که کجای کار خراب است. شما باید بدانید که مرغ ها چگونه حرف می زنند.
علاقه به یادگیری: یک مرغدار موفق علاقمند به یادگیری است. او بسیار مطالعه می کند و به گرد همایی مرغداران می رود. از آنچه به تازگی در زمینه مرغداری مطرح می شود آگاه است. درباره تهدیدهایی که ممکن است درآمد مرغداری را به خطر اندازد با دیگران مشورت می کند.
به بایوسکیوریتی بچسبید :مرغداران می دانند که رعایت نکردن بایوسکیوریتی حتی در یک زمینه ، تفاوت میان موفقیت و شکست را پیش می آورد. برای همین است که مرغداران موفق ، کنترل کسانی را که به مرغداری رفت و آمد می کنند . و ویژه آنهایی که نزدیک سالن ها می روند را با جدیت اجرا می کنند.بدون رعایت این پروتکل ها ، بیماری هایی مانند آنفولانزای طیور، به آسانی به مرغداری منتقل می شوند.
دسترسی به آب سالم: آب سالم و پاکیزه یک منبع غذایی مهم برای سلامتی مرغ ها است .مرغ ها دو برابر خوراکی که می خورند آب می نوشند. آب را می باید همواره زیر نظر قرار داد و مقدار مواد معدنی و pH آن را اندازه گرفت .سطح pH آب می تواند به سلامت دستگاه گوارش مرغ ها آسیب بزند.
پایبندی به کیفیت هوا: در سالن مرغداری سطح بالای آمونیاک و رطوبت هوا دو مانع بزرگ کیفیت هوای خوب هستند. سطح بالای آمونیاک ، مرغ ها را در برابر بیماری هایی مانند گرفتاری های تنفسی و آسیب چشمی قرار می دهد. یک شب با آمونیاک بالا، و یا هوای بد، درِ هرچه بیماری هست را به سوی جوجه ها می گشاید. مرغداران می توانند با دستگاه دستی که بهای آن پیرامون 500 دلار است . به بالا بودن سطح آمونیاک پی ببرند. بهترین مکملی که می توان به مرغ ها داد هوای سالم و بیشتر است.
مدیریت خوب بستر: افزون بر آنچه در بالا گفته شد، مرغداران موفق کسانی هستند که مدیریت بستر خوبی دارند ورطوبت هوا در سالن را کاهش می هند . هوای مرطوب برای مرغ ها بد است و سبب بالا رفتن سطح آمونیاک می شود. همه ی میکروب ها رطوبت را دوست دارند. هرچه رطوبت و خیس بودن در سالن بالاتر باشد، میکروارگانیزم های بیشتری در آنجا گرد هم می آیند.
کاستن از ترس ها: صد سال پیش، وظیفه مرغ مادر این بود که جوجه هایش را زیر بال خود گرم نگه دارد و به آن ها یاد بدهد که دانه را در کجا پیدا کنند. اما در مرغداری های امروزی، نقش مرغ مادر بر عهده مرغداران افتاده است. این که مرغدار چگونه نیازهای جوجه ها را برآورده سازد و به آنها آسایش بدهد، نقش عمده ای در کاستن از استرس جوجه ها دارد و به آن ها توانایی بیشتری برای مقابله با بیماری ها می دهد.
تخصص های مکانیکی: برای یک مرغدار، تسلط به کارهای مکانیکی ضرورتی ندارد، اما آشنایی با این که چگونه عیب نوردهی را رفع کنید، یا مشکل خط آبرسانی، یا دستگاه تهویه را درست کنید . بدون اینکه کسی را از بیرون مرغداری بیاورید، می تواند بسیار سودمند باشد. اگر خط خوراک دهی سالن از کار بیافتد و شما بدانید چگونه دستگاه را راه بیاندازید. و چگونه از موتور یدکی دستگاه استفاده کنید هم در وقت، و هم در هزینه صرفه جویی کرده اید.
توانایی پرورش مرغ ها بدون مصرف آنتی بیوتیک: در گذشته، آنتی بیوتیک ها به مرغداران کمک می کردند که بخشی از اشتباهات مدیریتی خود را جبران کنند. با توجه به این که فروشگاه ها فشار سختی روی مرغداران گذاشته اند که از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنند. و سازمان غذا و دارو آمریکا نیز مصرف آنتی بیوتیک هایی را که برای انسان خطرآفرین هستند ممنوع کرده است. امکان اینکه بروز مشکلات به گونه ای چشمگیر افزایش یابد پیش آمده است. با بیرون بردن آنتی بیوتیک ها از چرخه خوراک ،بسیاری از مرغداران، و شرکت های پرورش مرغ، می باید یاد بگیرند. که بار دیگر، مانند گذشته ها ،جوجه هایشان را بدون آنتی بیوتیک بزرگ کنند. مدیران مرغداری ها باید مدیریت پرورش جوجه ها را بدون مصرف آنتی بیوتیک هدایت کنند، و در همه زمینه ها اندکی بهتر کار کنند تا به عملکرد بهتر مرغداری دست یابند.