دستگاه وکیوم بسته بندی صنعتی رومیزی
در همه کشورها و در تمام صنایع برای بسته بندی مواد غذایی رعایت یک سری شرایط عمومی و خاص لازم و ضروری است. این شرایط دقیقا مواردی هستند که سبک زندگی امروزی به آن احتیاج دارد. بسته بندی دقیقا فرآیندی است که محصول مورد نظر را برای نگهداری، توزیع و بازاریابی در یک شرایط کاملا بهداشتی آماده می کند. رعایت بهداشت در فرآیند بسته بندی مواد غذایی شامل پروتکل های سخت گیرانه است و باید تا حد امکان از دستگاه های تمام اتوماتیک بسته بندی، بدون دخالت انسان استفاده شود.
اهمیت و ویژگی های بسته بندی مواد غذایی
رعایت اصول بسته بندی مواد غذایی کمک می کند که محصول مورد نظر بیشتر دیده شود و یک بسته بندی بی نقص و کامل عرضه شود. از آنجا که سلامت مواد غذایی همیشه در اولویت بوده و بعد از فرآیند تولید یک محصول در پروسه انبارداری، حمل و نقل و فروش قرار می گیرد، لازم است تا از محصول محافظت کامل شود. لذا کارخانجات تولید مواد غذایی با طراحی و بسته بندی محصولات خود به تمام این اهداف توجه می کنند و سعی می کنند محصول نهایی به سلیقه مشتری نزدیک باشد. در شرکت ها و کارخانجاتی که استانداردهای بسته بندی رعایت می شود و محصول با یک ظاهر شکیل عرضه می شود، باعث جذب و تاثیر گذاری مثبت مشتری شده و به فروش بیشتر کمک می کند.
هر بسته بندی مواد غذایی فارغ از ویژگی های مهمی که باید داشته باشد حتما باید دارای یک سری مشخصه های مهم باشد که عبارتند از:
- هر جنسی که برای بسته بندی استفاده می شود باید قابلیت چاپ پذیری داشته باشد.
- بسته باید قابلیت استفاده در ماشین های لفاف را داشته باشد.
- بسته باید قابلیت دوخت در حرارت را داشته باشد.
- بسته باید قابلیت شکل پذیری به کمک باد یا خلاء یا فناوری های حرارتی را داشته باشد.
- سطح بسته بندی مواد غذایی باید شفافیت و درخشش خاصی داشته باشد تا نظر مشتری را جلب کند.
- بسته باید مقاومت در برابر انتقال رطوبت و بخار آب را داشته باشد.
- بسته باید قابلیت کنترل کردن در انتقال گازهایی چون دی اکسید کربن، اکسیژن و نیتروژن را داشته باشد.
- بسته باید تحمل بالا در تغيير درجه حرارت هنگام انبارداری، جابه جایی و پروسه فروش را داشته باشد.
- بسته از موادی ارزان و به صرفه باشد و قیمت نهایی محصول به صرفه باشد.
- بسته در برابر ضربه و فشارهای خارجی مقاوم باشد.
فناوری های به کار رفته در بسته بندی مواد غذایی
هر کدام از صنایع بسته بندی مواد غذایی از فناوری های بخصوصی استفاده می کنند. فناوری ها وابسته به ماشین آلات مورد استفاده می باشد. با توجه به اینکه هر محصولی یک سری ویژگی منحصر به فرد دارد و باید با استفاده از دستگاه های خاص و جنس های خاصی بسته بندی شود پس باید با فناوری های لازم برای هر دسته از محصولات آشنا شویم.
- در محصولاتی که چرب هستند از ورق های جذب کننده اکسیژن برای کند کردن فرایند اکسید شدن چربی ها استفاده می شود.
- برای کند کردن پروسه انتقال رطوبت بین اجزای تشکیل دهنده یک ماده غذایی در داخل یک بسته که هر کدام فعالیت شیمیایی مختلفی دارد از ورق های عایق بین محصولات استفاده می شود.
- برای جذب بوی نامطبوع داخل و بیرون بسته از ورق های جذب کننده دی اکسید کربن استفاده می شود.
- برای بسته بندی مواد غذایی که بالا رفتن دما و در معرض حرارت قرار دادن بسته باد می کنند و مواد غذایی داخل بسته گرم می شود از ورق های حساس به مایکروویو استفاده می شود. از این ورق ها بیشتر در بسته بندی موادی مثل سیب زمینی نیمه آماده، نان های صنعتی و نیمه صنعتی و یا ذرت نیمه آماده استفاده می شود. دمای مورد نیاز و نشان ویژه مایکروویو روی بسته ها چاپ می شود.
دستگاه های بسته بندی مواد غذایی
در ایران صنایع زیادی با استفاده از تکنولوژی پیشرفته مشغول به تولید بخشی از نیاز صنعت بسته بندی مواد غذایی هستند. به طور مثال کارخانه های تولید انواع کارتن و جعبه، کارخانه ساخت ماشین آلات چاپ ، کارخانه ساخت و مونتاژ ماشین آلات بسته بندی، تولید کنندگان ظروف فلزی ، شیشه ای و پلاستیکی، تولیدکنندگان ملزومات بسته بندی مانند چسب ،تسمه، فیلم شرینک و فیلم استرچ می باشد.
دستگاه هایی که جهت بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند در دو نوع خانگی و صنعتی وجود دارند. شما با توجه به حجم کار و نیاز صنعت خود می توانید از انواع ماشین آلات بسته بندی استفاده کنید. مهمترین فاکتور در افزایش درآمد انتخاب یک دستگاه مناسب و با کیفیت می باشد.
دستگاه های صنعتی: در صنایعی که حجم تولید بالاست از ماشین آلات صنعتی استفاده می کنند. کار با این دستگاه ها نیاز به داشتن یک فضای استاندارد صنعتی و دانش کافی است. انواع دستگاه های صنعتی شامل موارد زیر می باشد.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
Herfeiii