دانستنی های بسته بندی تخم مرغ

تخم مرغ سلول نطفهٔ ماده و به شکل بیضی است که از نظر زیست ‌شناختی برای تولید مثل گذارده می‌شود. و برای انسان‌ها منبع غذایی محسوب می‌گردد. روند ایجاد یک تخم مرغ ۲۵ ساعت به طول می‌انجامد و به همین دلیل یک مرغ می‌تواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد. جرم تخم‌مرغ به‌طور میانگین و بدون احتساب پوستهٔ آن، ۵۸ گرم است.

پوست تخم مرغ حدود نیم میلی‌متر ضخامت دارد و ۹۰ درصد آن از کلسیم کربنات تشکیل شده‌است. رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ مربوط می‌شود و معمولاً سفید یا قهوه‌ای است.امروزه با توجه به اهمیت تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی پرکاربرد  و شکننده بودنش در حمل و نقل ،حاصبان این صنعت به بسته بندی تخم مرغ رو آورده اند. در زیر شما را مختصری با بسته بندی تخم مرغ اشنا خواهیم کرد.

بسته بندی تخم مرغ

مزایا و معایب تخم مرغ

تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخم‌مرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ مورد نیاز بدن را داراست .و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد. یک عدد تخم‌مرغ، ۳ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک زن بالغ را تأمین می‌کند. تخم مرغ، بیشتر ویتامین‌های موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبر غذایی است.۱۰٬۸ درصد تخم مرغ را چربی تشکیل می‌دهد. که در زرده آن وجود دارد و کمتر از ۰٬۰۵ درصد آن در سفیده موجود است.

کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می‌باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول‌های بدن ضروری‌اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول‌های بدن را حفظ می‌کند.. همچنین به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می‌شوند. تخم مرغ یک ترکیب غنی شده و گرانبهاست که خداوند آن را آماده و مهیا برای بشر فرستاده است .تخم مرغ بدون هیچ گونه افزودنی و یا وجود مواد مجاز و غیرمجاز درون آن، یکی از سالم ترین و بکرترین مواد غذایی طبیعی و مطمئن برای مصرف تمام اقشار جامعه در گروه های سنی متفاوت می باشد.

از سوی دیگر قیمت مناسب، طبخ آسان و سریع، در دسترس بودن آن، همه و همه از فاکتورهایی است که تخم مرغ را متمایز از بسیاری موارد غذایی می کند. همچنین چون پروتئین تخم مرغ یک پروتئین کامل و قابل جذب و از طرفی دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است همیشه به عنوان یک مکمل برای بسیاری از مواد غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. تخم مرغ علاوه برخواص غذایی که دارد، خواص زیادی برای پوست هم دارد. سفیده تخم مرغ یک بوتاکس طبیعی است و از آن می‌توان برای جوانسازی پوست صورت و بدن استفاده کرد.. از تخم مرغ می‌توان ماسکهای طبیعی بسیاری برای از بین بردن چین و چروک صورت و همچنین سفت کردن پوست درست کرد. تخم مرغ مضراتی هم دارد، مداومت و مصرف زیاد تخم مرغ باعث تولید سنگ و تیرگی پوست می‌شود. مصرف زرده تخم مرغ خام برای معده مضر است. زیاد پختن و سفت شدن تخم مرغ باعث سختی هضم آن می‌شود و حتی باعث درد شکم می شود.

بسته بندی تخم مرغ

پروش مرغ

پرورش موفق مرغ ، شامل دانستن و رعایت صدها نکته است.کار یک مرغدار پرورش دهنده مرغ گوشتی، کاری دشوار است.
پرفسور  Tom Tabler  استاد مرغداری دانشگاه ایالتی می سی سی پی می گوید : در بالای فهرست عوامل موفقیت در مرغداری، این قرار دارد که شما باید خودتان را برای یک کار 24 ساعته در 7 روز هفته آماده کنید ، مسئولیت آن را بپذیرید و به انجام آن متعهد شوید و اضافه می کند..

من، هم تکنسین خدمات مرغداری، و هم مرغدار بوده ام و هر روز از 5 بامداد تا 10:30 شب در مرغداری به سر می بردم. جوجه ها مراقبت هر روزه می خواهند، و شما باید خودت را برای مراقبت دایمی از آنها متعهد کنید. مرغداران موفق افرادی پرکار و سخت کوش هستند، به جزئیات توجه می کنند، و عملاً مانند دربان پاکیزگی و بهداشت هستند. نکات عمده ای که متخصصان مرغداری به آن ها اشاره میکنند در زیر آمده است.

توجه به جزئیات: یک مرغدار خوب هنر نگاه کردن و تشخیص، دارد. سالن های مرغداری اش را می شناسد و می داند کدام سالن دردسرساز است. دستگاه ها را می شناسد و از کار آن ها سردر می آورد. تنها به کنترل کامپیوتری اکتفا نمی کند. و نشانه هایی را که نشانه های خوبی نیستند می بیند. زمان زیادی در سالن ها می گذراند و می کوشد مرغ هایش را بفهمد. سلامتی آن ها و عواملی که به آنها استرس می دهند و به سلامتی آن ها آسیب می زنند را تشخیص می دهد. روی یک صندلی بنشینید، نگاه کنید و یاد بگیرید که هوای سالن زیاد گرم ، یا زیاد سرد است؟ رفتار مرغ ها چگونه است؟ آیا خوراک و آب در دسترشان هست؟ اگر شما به اندازه کافی آن ها را نگاه کنید پی میبرید که خوشحال هستند یا نه. مرغ ها به شما خواهند گفت که کجای کار خراب است. شما باید بدانید که مرغ ها چگونه حرف می زنند.

علاقه به یادگیری: یک مرغدار موفق علاقمند به یادگیری است. او بسیار مطالعه می کند و به گرد همایی مرغداران می رود. از آنچه به تازگی در زمینه مرغداری مطرح می شود آگاه است. درباره تهدیدهایی که ممکن است درآمد مرغداری را به خطر اندازد با دیگران مشورت می کند.
به بایوسکیوریتی بچسبید :مرغداران می دانند که رعایت نکردن بایوسکیوریتی حتی در یک زمینه ، تفاوت میان موفقیت و شکست را پیش می آورد. برای همین است که مرغداران موفق ، کنترل کسانی را که به مرغداری رفت و آمد می کنند . و ویژه آنهایی که نزدیک سالن ها می روند را با جدیت اجرا می کنند.بدون رعایت این پروتکل ها ، بیماری هایی مانند آنفولانزای طیور، به آسانی به مرغداری منتقل می شوند.

دسترسی به آب سالم: آب سالم و پاکیزه یک منبع غذایی مهم برای سلامتی مرغ ها است .مرغ ها دو برابر خوراکی که می خورند آب می نوشند. آب را می باید همواره زیر نظر قرار داد و مقدار مواد معدنی و pH  آن را اندازه گرفت .سطح pH آب می تواند به سلامت دستگاه گوارش مرغ ها آسیب بزند.

پایبندی به کیفیت هوا: در سالن مرغداری سطح بالای آمونیاک و رطوبت هوا دو مانع بزرگ کیفیت هوای خوب هستند. سطح بالای آمونیاک ، مرغ ها را در برابر بیماری هایی مانند گرفتاری های تنفسی و آسیب چشمی قرار می دهد. یک شب با آمونیاک بالا، و یا هوای بد، درِ هرچه بیماری هست را به سوی جوجه ها می گشاید. مرغداران می توانند با دستگاه دستی که بهای آن پیرامون 500 دلار است . به بالا بودن سطح آمونیاک پی ببرند. بهترین مکملی که می توان به مرغ ها داد هوای سالم و بیشتر است.

مدیریت خوب بستر: افزون بر آنچه در بالا گفته شد، مرغداران موفق کسانی هستند که مدیریت بستر خوبی دارند ورطوبت هوا در سالن را کاهش می هند . هوای مرطوب برای مرغ ها بد است و سبب بالا رفتن سطح آمونیاک می شود. همه ی میکروب ها رطوبت را دوست دارند. هرچه رطوبت و خیس بودن در سالن بالاتر باشد، میکروارگانیزم های بیشتری در آنجا گرد هم می آیند.

کاستن از ترس ها: صد سال پیش، وظیفه مرغ مادر این بود که جوجه هایش را زیر بال خود گرم نگه دارد و به آن ها یاد بدهد که دانه را در کجا پیدا کنند. اما در مرغداری های امروزی، نقش مرغ مادر بر عهده مرغداران افتاده است. این که مرغدار چگونه نیازهای جوجه ها را برآورده سازد و به آنها آسایش بدهد، نقش عمده ای در کاستن از استرس جوجه ها دارد و به آن ها توانایی بیشتری برای مقابله با بیماری ها می دهد.

تخصص های مکانیکی: برای یک مرغدار، تسلط به کارهای مکانیکی ضرورتی ندارد، اما آشنایی با این که چگونه عیب نوردهی را رفع کنید، یا مشکل خط آبرسانی، یا دستگاه تهویه را درست کنید . بدون اینکه کسی را از بیرون مرغداری بیاورید، می تواند بسیار سودمند باشد. اگر خط خوراک دهی سالن از کار بیافتد و شما بدانید چگونه دستگاه را راه بیاندازید. و چگونه از موتور یدکی دستگاه استفاده کنید هم در وقت، و هم در هزینه صرفه جویی کرده اید.

توانایی پرورش مرغ ها بدون مصرف آنتی بیوتیک: در گذشته، آنتی بیوتیک ها به مرغداران کمک می کردند که بخشی از اشتباهات مدیریتی خود را جبران کنند. با توجه به این که فروشگاه ها فشار سختی روی مرغداران گذاشته اند که از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری کنند. و سازمان غذا و دارو آمریکا نیز مصرف آنتی بیوتیک هایی را که برای انسان خطرآفرین هستند ممنوع کرده است. امکان اینکه بروز مشکلات به گونه ای چشمگیر افزایش یابد پیش آمده است. با بیرون بردن آنتی بیوتیک ها از چرخه خوراک ،بسیاری از مرغداران، و شرکت های پرورش مرغ، می باید یاد بگیرند. که بار دیگر، مانند گذشته ها ،جوجه هایشان را بدون آنتی بیوتیک بزرگ کنند. مدیران مرغداری ها باید مدیریت پرورش جوجه ها را بدون مصرف آنتی بیوتیک هدایت کنند، و در همه زمینه ها اندکی بهتر کار کنند تا به عملکرد بهتر مرغداری دست یابند.

بسته بندی تخم مرغ

چرا تخم مرغ برای کودکان مفید است؟

کارشناسان پزشکی پیشنهاد می کنند که به کودکان زیر 12 ماه، تنها زرده تخم مرغ و سفیده آن را پس از یک سالگی بدهید. به این دلیل که احتمال ایجاد آلرژی به سفیده تخم مرغ بیشتر از زرده آن است.

انواع بسته بندی تخم مرغ

جهت بسته بند ی تخم مرغ محلی و  تخم مرغهای سفید حداقل کاریه که یک پرورش دهنده باید انجام دهد بسته بندی تخم مرغ است زیرا مرغدار با هزاران زحمت و سختی این محصول را تولید کرده و اگه بخواهد تخم مرغ تولیدی رو بدون بسته بندی وارد بازر کند به طور میانگین نیمی از سود خود رو از دست داده.

نقش اصلی بسته بندی تخم مرغ را می توان حفاظت از تخم مرغ در طی مراحل حمل و نقل،انبار،توزیع و مصرف دانست.همچنین بسته بندی مناسب تخم مرغ با کاهش میزان رد و بدل شدن هوا بین پوسته تخم مرغ و محیط بیرون می تواند به ثبات بیشتر ترکیبات داخلی تخم مرغ و افزایش ارزش تغذیه ای تخم مرغ منجر شود.بنابراین بسته ندی مناسب می تواند به حفاظت بیشتر از سرمایه فرد تولید کننده منجر شود.

به علاوه نحوه طراحی کارخانه بسته بندی تخم مرغ از نظر به حداقل رساندن میزان آلودگی محصول نهایی، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

برای بسته بندی تخم مرغ چند روش وجود دارد که در زیر اشاره می شود:
عرضه تخم مرغ به صورت فله
استفاده ازبسته بندی به شکل وکیوم پلاستیکی
بسته بندی مقوایی تخم مرغ
بسته بندی های فانتزی

عرضه تخم مرغ به صورت فله: در عرضه فله  ای تخم مرغها رو داخل شانه ها می چینند و شانه ها رو داخل کارتن می گذارند، ظرفیت هر کارتن ١٨۰ تخم مرغ هست. این نوع بسته بندی که بصورت کارتنی عرضه میشه به عرضه فله ای معروف است.

بسته بندی وکیوم پلاستیکی: این بسته بندی هم برای مرغدار به صرفه می باشد و  هم مصرف کننده تمایل زیادی به خریدن این نوع تخم مرغ ها دارد. در صورتیکه پروش دهنده برای بسته بندی تخم مرغ  خود در محل اقدام کند و با به کارگیری هوش در طرح بسته بندی ، رعایت اصول بهداشتی،  محصولی با کیفیت تولید و با عرضه محصول در منطقه مناسب به دلیل حذف واسطه ها سود زیادی به دست می آورد.

بسته بندی تخم مرغ

کارتن بسته بندی تخم مرغ

بررسی روند بازار در بسته بندی تخم مرغ در اروپا حاکی از آن است.که کاربرد شانه های فیبری ارتباط تگاتنگی با حفظ کیفیت محصول دارد. شانه های فیبری جدید با مواد بازیافتنی ساخته شده است، که در تولید آنها از مواد خام قابل بازیافت استفاده می شود. در عین حال در روند تولید آنها گاز دی اکسید کربن نیز تولید نمی شود.در نهایت محصول تولیدی قابل تجزیه در طبیعت می باشد.

این امر منجر به دوستدار محیط زیست اطلاق شدن این محصولات شده است.ویژگی دیگر این شانه ها عدم تولید صدا و احتمال ایجاد جراحت در شخص حمل کننده در هنگام جابه جایی است. تخم مرغ در این بسته بندی ها میتواند تنفس کرده و خواص طبیعی خود را حفظ کند.از آنجایی که شانه های فیبری محیطی خشک برای حمل و بسته بندی تخم مرغ ایجاد می کنند، امکان ایجاد آلودگی قارچی به حداقل می رسد.همچنین این شانه ها خاصیت ضربه گیری دارند. در دماهای مختلف (۱۰- تا ۳۵+ درجه سانتی گراد) شکل طبیعی خود را حفظ می کنند. بسته بندی تخم مرغ مقوایی، سال هاست که رایج است.

تخم مرغ شناسنامه دار

یک تخم مرغ علی رغم پوسته مقاوم که یک بسته بندی طبیعی در برابر انواع آلاینده هاست ، یک محصول بی نهایت شکننده است و به راحتی می تواند تحت تاثیر آسیب های مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار گیرد. لذا بایستی در جمع آوری، نگهداری، توزیع و ارایه آن دقت بسیار زیادی شده . در این خصوص شناسنامه دار کردن و بسته بندی تخم مرغ از ضرورت های اجتناب ناپذیری است که بایستی در اولویت سیاست های بهداشتی قرار گرفته و مصرف کنندگان نیز از امکانات فراهم شده موجود در کشور نهایت بهره وری را بنمایند تا سلامتیشان مورد خدشه واقع نشود. لذا تخم مرغ شناسنامه دار با داشتن ویژگی های زیر باعث تضمین سلامتی می شود:

  1. تخم مرغ شناسنامه دار و بسته بندی شده، تخم مرغ را از شکستگی و ترک خوردن حفظ و آن را در شرایط محیطی مناسب و به دور از آلودگی میکروبی و شیمیایی حفظ می نماید.
    2. تازگی و بهداشت تخم مرغ، پاکیزگی، سلامت و کیفیت پوسته و محتویات تخم مرغ توسط دامپزشکان کنترل و تأیید می گردد.
    3. از تخم مرغ در مقابل تغییرات شیمیایی ، محیطی و میکروبی محافظت و در نتیجه سلامت و بهداشت آنرا تضمین می شود.
    4. امکان نگهداری بهداشتی تخم مرغ در کنار سایر مواد غذایی را فراهم و نیاز به شستشو تخم مرغ تا زمان مصرف را بر طرف می نمایید.
    5. نام و نشانی واحد تولیدی، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء مصرف و شرایط نگهداری مناسب بر روی برچسب درج شده و حق مشتری در انتخاب بهترین ها حفظ می گردد.

بسته بندی تخم مرغچاپ تاریخ روی تخم مرغ

تخم مرغ هایی که در کارخانه های مجهز تولید می شوند و بارکد و یا تاریخ زن دارند را تخم مرغ های استاندارد می گویند .همچنین از ویژگی های دیگر تخم مرغ استاندارد می توان به این نکته اشاره کرد که این تخم مرغ ها در روی پوسته ی خود ، خون و یا کثیفی هایی که هنگام تولید بر روی آن ها نشسته را ندارند ، که همین امر سبب جلوگیری از سرایت بیماری سالمونلا به انسان می شود.

مواردی که  در پوسته ی تخم مرغ باید درج شود شامل : تاریخ انقضا، تاریخ تولید ، شماره سریال ، قیمت و آرم شرکت تولید کننده می باشد . این اقلام توسط دیستگاه جت پرینتر روی تخم مرغ درج می شود. وجود جت پرینتر در یک خط تولید و در صنعت مرغ و تخم مرغ یک امر جدی تلقی می شود زیرا مصرف کننده این حق را دارد تا از مواد غذایی سالم و دارای انقضا استفاده کند و از خرید خود اطمینان داشته باشد .

دستگاه جت پرینتر تخم مرغ

دستگاه جت پرینتر در صنعت مرغ و تخم مرغ جایگاه ویژه ای دارد چرا که نشان دهنده ی سالم بودن مواد غذایی است که مشتریان از آن استفاده می کنند و همین امر سبب اعتماد مشتریان به محصول خریداری شده می شود .جت به معنای افشاندن و پرینتر هم به معنای چاپگر می باشد ، که این وسیله در انتهای خط تولید هر ماده ی غذایی نصب و بعد از بسته بندی شدن بر روی محصولات درج می شود . جت پرینتر و یا بارکد زن یک دستگاه کاملا اتوماتیک است، این دستگاه بدون دخالت دست کار بارکد زنی را انجام می دهد. هر جت پرینتر از ۴ قسمت تشکیل می شود.

1- برد الکترونیک : یا همان قسمت اصلی دستگاه که چاپ را برعهده دارد .
۲- هد و یا سر : هد دستگاه که وظیفه ی آن دریافت اطلاعاتی است که آن شرکت ملزم است بر روی محصول درج کند .
۳- جوهر افشان  : این قسمت مربوط به جوهر و جت می شود که وظیفه ی افشاندن جوهر بر روی محصول را بر عهده دارد .
۴ -فتوسل یا همان سنسور : که در نزدیکی سر این دستگاه قرار دارد، تا محل افشاندن جوهر و اطلاعات را به طور دقیق شناسایی کند و به قسمت برد اصلی دستور ارسال کند .

سخن آخر

تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین و املاح ضروری برای بدن انسان است؛ تخم‌مرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ مورد نیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد. امروزه با توجه به اهمیت تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی پرکاربرد و شکننده ،حاصبان این صنعت به بسته بندی تخم مرغ رو آورده اند. در این مقاله ابتدا راجع به تخم مرغ ، خواص آن و پرورش مرغ  پرداختیم. سپس راجع به بسته بندی کارتنی تخم مرغ و چاپ روی تخم مرغ توضیحاتی دادیم.

همانطور که میدانید محصولات شما همانند خود شما به لباس مناسب نیاز دارند. اهمیت بسته بندی محصولات خود را هرگز فراموش نکنید. هم اکنون با ما تماس بگیرید تا دستگاه بسته بندی مورد نظر شما را تامین کنیم.صنایع بسته بندی ویستا پک با کادر مجرب خود تکنولوژی روز دنیا را به ارمغان آورده است.

صنایع بسته بندی ویستا پک با برندVISTA PACKبا 15 سال تجربه پرافتخار و بکارگیری نیروی متخصص و کارآمد، دقیق ترین و متمایز ترین عرضه کننده دستگاه بسته بندی در ایران می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید